Hadohilljo Townhouse

  • ©
  • ©
  • ©
  • ©
  • ©
  • ©
  • ©
  • ©
  • ©
  • ©
  • ©
  • ©
  • ©
  • ©
  • ©
  • ©
  • ©
  • ©
  • ©
  • ©

Application Type

Civic Trust Awards

Level of Award

Highly Commended

Region

Not in UK/ROI

Local Authority Area

Not in UK/ROI

Information about this scheme

Located in Hado-ri, one of the most preserved natural regions the village is composed of a community centre, 48 single residences, parks, and amenities. This oval-shaped volcanic island is the first place in the world to obtain UNESCO designations in all three natural sciences (Triple Crown). The site, located in Hado-ri, is one of the most preserved natural regions, standing in high relief to the rapid march of development on other parts of Jeju Island. Acknowledging the uniqueness of the site, the scheme creates spatial diversity, as well as equal accessibility to views and naturally occurring breezes as it slopes gently towards the sea. Crossroads provide a clear delineation between vehicular and foot traffic, with visual connections to the sea and to the landscape enhancing the sense of place. Vertically stacked structures efficiently minimize the occupied footprint, while allowing more units to enjoy the ocean vista. Landscaping provides visual and acoustical privacy, defines space and mediates climatic variances, with soft boundary, landscaping elements accentuating the hard architectural boundaries by nurturing interaction. By layering and sequencing zones, pocket parks connect shared units, and the main corridor connects individual homes organically and thoughtfully, defining the voids between the units of collective housing, where residents can contemplate privately or commune with nature. The idea of clustering simply shaped individual homes into a village, is based on Korean Minimalism. The design of the individual units responds to the question, “What is the most appropriate environmental response?” Minimal architectural design, concise partitioning of space and materials form a series of humble and simple residences, which are simple but distinct. Large windows provide links between the interior of the house and the exterior environment, resulting in open and communicative housing. Interiors are community-oriented, with simple, generous space to meet the needs of individuals and families. This small village concept of a new co-living typological community in the east, connects with the existing coastal road and has introduced housing and amenities to this rural area, with a community centre, pool and parks providing welcoming space for villagers, residents, and visitors.

Credits

Architect

UNITEDLAB Associates

Primary Use Class

Class C3 - Dwelling Houses